Поне едно обвинение ще бъде повдигнато срещу шеф в Булгаргаз. Причината,

...
Поне едно обвинение ще бъде повдигнато срещу шеф в Булгаргаз. Причината,
Коментари Харесай

Министърът на МВР: Ще има поне едно обвинение заради високите цени на газа

Поне едно обвиняване ще бъде повдигнато против началник в  " Булгаргаз ". Причината, несъмнено, е високата цена на природния газ. Това се закани вътрешният министър Бойко Рашков.

На въпрос дали високопоставеното лице, на което ще бъдат повдигнати обвинявания е бившият шеф на сдружението Николай Павлов, Бойко Рашков отговори буквално: " Приближавате се до истината ".

Министерство на вътрешните работи проверява специалисти от КЕВР съобщи още Рашков.

„ Булгаргаз " е държавна компания, която е съдействала за актуалното състояние по отношение на цените на газа, които се отразяват както на бизнеса, по този начин и на елементарния консуматор. Ние интензивно започнахме да изясняваме дали тези обстоятелства са породени от интернационална обстановка или са резултат от дейности вътре в страната на избрани заинтригувани лица, гледащи личните си ползи. Стигнахме до извода, че не е инцидентно и държанието на КЕВР. В момента се правят процесуално-следствени дейности във връзка с специалисти от тази комисия и се получават документи, които да се включат в формираното досъдебно произвеждане ", сподели Рашков, съобщи настоящо.ком.

Министърът приказва и за инспекцията в ПАВЕЦ " Чаира ", като самичък посочи, че става дума за това сдружение:

„ Не можем да останем безучастни и във връзка с различен бранш – електропроизводството. Започнали сме дейна инспекция и във връзка с един извънредно значим за енергетиката на нашата страна обект, издигнат от японска компания. В течение на няколко години обратно той постепенно, само че несъмнено е бил унищожаван, най-вероятно с оглед ползите на стопански индивид от нашата страна. Ние имаме ориентировка за това кой е той. В негова изгода са породени вреди на този енергиен източник. Вместо да се пристъпи към ремонт, който се е налагал на цялото оборудване или на огромна част от него и той да бъде осъществен от японците, са употребени гаражни компании. Те трябвало да поправят нещо, което не е по техните сили ",съобщи вътрешният министър.

Той разгласи, че вътрешното ведомство продължава и следствието по делата за Автомагистрала „ Хемус ”:

„ В най-скоро време ще ви осведомяваме за новите условия. Темата не е забравена ", увери министърът.

Той разяснява и изказвания на Сотир Цацаров, чийто достъп до класифицирана информация беше лишен. „ Аз нямам такива права. Това са пълномощия на ДАНС. Министерство на вътрешните работи няма отношение към тази процедура. Не ме тормози заявката му, че желае да ме види в съда ”, съобщи Рашков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР